Huis te Velde

Laekense Herders en werkende Border Collies

Finlay, Sterre & Fleur – foto Jaggie’s pawprint

Midden in de weilanden ligt het Huis te Velde.

We kwamen hier wonen en ik vond het vanzelfsprekend om deze mooie ruimte met dieren te delen. Het begon met een Border Collie, wat schapen, nog een Border Collie en een man die vrijwilliger werd bij de plaatselijke schaapskudde.

En daar zat ik, thuis, zonder honden want die liepen op de heide of het trainingsveld. 
De keuze viel op een Laekense Herder, super voor de bewaking en lief in de omgang met het eigen gezin.

De Laekense Herder is de minst bekende variëteit van de Belgische Herders. De Mechelaar, Tervuerense Herder en de Groenendaeler komen vaker voor. De Laekense Herder is de ruwharige variant. 

Na Napkin, een teefje, kwam Duvel, een mooie & lieve reu, die een paar dekkingen heeft gedaan. Enthousiast bezocht ik de nazaten van Duvel. Heerlijk die kleine duveltjes. Twee Laekense Herders beviel super, dus na het overlijden van Napkin kwam Sterre erbij.
Eind 2018 overleed Duvel onverwacht en wilde ik er graag weer een Laekense Herder bij.

Dat werd Aagje, het teefje dat ik zelf hield van Sterre’s eerste nest. Sterre kreeg haar eerste nest in 2019, negen puppies maar liefst, van Itze Iggo Tjamme’s End, Jakko is zijn roepnaam.
Op de dag dat ze zes jaar is geworden is Sterre gedekt door haar nieuwe verloofde, Teun, Shepherds Dogmate Perfect. En op 26 april 2021 werd bevestigd dat Sterre drachtig is van minimaal zes puppies. Op 26 mei zijn er zeven puppies geboren. Drie reutjes en vier teefjes.

CATEGORIEËNHUIS TE VELDE