Welkom

Finlay, Sterre en Fleur – foto Jaggie’s pawprint

Midden in de weilanden, ver van de weg ligt het Huis te Velde.

We kwamen hier wonen en ik vond het misdadig om hier geen dieren te huisvesten. De passie begon met een Border Collie, wat schapen, nog een Border Collie en een man die vrijwilliger werd bij de plaatselijke schaapskudde.

Daar zat ik, thuis, hondloos. De keuze viel op een Laekense Herder, super voor de bewaking & lief in de omgang met het eigen gezin. Na Napkin, een teefje, kwam Duvel, een mooie en lieve reu, die een paar dekkingen heeft gedaan. Enthousiast bezocht ik de nazaten van Duvel. Heerlijk die kleine duveltjes.

Twee Laekense Herders beviel super, dus na het overlijden van Napkin kwam Sterre erbij. Sterre heeft na haar vierde verjaardag een nestje gekregen. De reu is van Petra Colijn: Jakko, Itze Iggo Tjamme’s End. Ze kregen samen negen puppies, zes reutjes en drie teefjes, één teefje is gebleven, Aagje van ’t Huis te Velde.

In 2021, op haar zesde verjaardag is Sterre gedekt door Shepherds Dogmate Perfect, roepnaam Teun, van Margreeth Bats. Teun en Sterre hebben samen zeven puppies gekregen. Drie reutjes en vier teefjes.

De Laekense Herder is de minst bekende variëteit van de Belgische Herders. De Mechelaar, Tervuerense Herder en de Groenendaeler komen vaker voor. De Laekense Herder, is de ruwharige variant.

Copyright: Alle rechten zijn voorbehouden. Niets van de op deze website gepubliceerde gegevens mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar worden gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of enige andere manier, zonder uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.