Welkom

Finlay, Sterre en Fleur – foto Jaggie’s pawprint

Midden in de weilanden, ver van de weg ligt het Huis te Velde.

We kwamen hier wonen en ik vond het misdadig om hier geen dieren te huisvesten. De passie begon met een Border Collie, wat schapen, nog een Border Collie en een man die vrijwilliger werd bij de plaatselijke schaapskudde.

Daar zat ik, thuis, hondloos. De keuze viel op een Laekense Herder, super voor de bewaking & lief in de omgang met het eigen gezin. Na Napkin, een teefje, kwam Duvel, een mooie en lieve reu, die een paar dekkingen heeft gedaan. Enthousiast bezocht ik de nazaten van Duvel. Heerlijk die kleine duveltjes.

Twee Laekense Herders beviel super, dus na het overlijden van Napkin kwam Sterre erbij. En nu kriebelt het, ze is prachtig, fijn in de omgang, ik wil een nestje!

De keuze is gevallen op de reu van Petra Colijn: Jakko, Itze Iggo Tjamme’s End. Ze hebben al kennis gemaakt & nu is het wachten op de loopsheid van Sterre.

De Laekense Herder is de minst bekende variëteit van de Belgische Herders. De Mechelaar, Tervuerense Herder en de Groenendaeler komen vaker voor. De Laekense Herder, is de ruwharige variant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.