Natte Neuzenhoeve

Sinds een paar jaar hebben we nieuwe buren, zij bestieren de Natte Neuzenhoeve. Ik heb daar al menig cursus gevolgd en de Border Collie pubers hebben er vaak gespeeld op de open playdate, die wekelijks tweemaal wordt gehouden.

Ook voor de nazaten van Sterre hebben we leuke plannen. Ik heb laatst gekeken bij een paar nestjes teckels die de puppy playground verkenden. Enorm leuk om te doen en erg leerzaam voor de puppy’s en de nieuwe eigenaren. De karaktertjes laten zich namelijk spelenderwijs goed zien. Racet de één zonder op of om te kijken door slierten en wiebelende objecten, de ander draait de poot niet om voor een bewegende ondergrond of de klimtoestellen.

Natte Neuzenhoeve – foto Natte Neuzenhoeve

Ademloos heb ik op een afstandje zitten kijken naar al dat puppygeweld, hoe ze op onderzoek uitgingen, soms elkaar leuker vonden dan de attributen en de meesten al na tien minuten hun baas op gingen zoeken, een enkeling had de beruchte batterij in zijn lijfje, die was niet te stoppen. Die zocht duidelijk een erg actieve baas.

Met Sterre’s kroost wil ik dit ook doen, het kan al op zes weken en op acht weken kan het worden herhaald. In de hele socialisatie geeft dit een mooi beeld van de interesse en aanleg van de nieuwe huisgenoot. Het wordt een echt uitstapje, van mini-autoritje, tot puppy playground tot knuffels van alles en iedereen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.