Wachten op de dekking

Sterre – foto Jaggie’s pawprint

Sterre is loops en begint erg interessant te ruiken. Jonge reu Finlay hangt regelmatig onder haar staart en de paringsdans wordt geoefend. Nu rijst de vraag, wel of niet progesteron prikken. De meningen zijn verdeeld.

Veel fokkers verlaten zich op de progesteron meting, met resultaat.
En toch, ooit is één van onze Border Collies gedekt, om een nestje voor de fokker te krijgen en toen werkte het progesteron prikken niet zo goed. Nog niet, nog niet, oeps te laat. Het jaar daarop kreeg ze een nestje omdat we de reu bij haar lieten lopen en ze samen de juiste datum uit hebben gevogeld.

De stress, lees mijn stress, bij de dierenarts, gepruts aan haar lijf, ze houdt er niet zo van als anderen haar bepotelen. Ik mag alles bij haar doen maar ze gaat meteen achter mij zitten wanneer ze niet in de stemming is. Hoewel de dierenarts van de HD- en ED-foto’s meteen heel lief werd gevonden. Hij zat naast haar op de grond en samen hebben ze het infuus aangelegd.

Een andere overweging, ik ken mijn teefje het beste, ik ken de signalen, er loopt een Border reutje rond, de andere dame is ook loops, het moment waarop ze dekrijp is dient zich vanzelf en onmiskenbaar aan, toch?.

Jakko – foto Margreeth Jongenelen

Voorlopig komt Jakko alvast logeren, kunnen ze samen de tuin verkennen en het juiste moment afwachten. En we testen progesteron, voor de zekerheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.