30 juli dinsdag – 13 dagen

Weer drie puppies de nageltjes geknipt. Zenuwslopend vind ik het. De tip op internet was: doe het als ze net gegeten hebben en liggen te slapen. Ik weet niet welk ras dat was maar uit de mand, op schoot gaat nog goed, maar als ik een pootje vastpak en de knipper erbij haal veranderen deze accuut in gremlins.

Grijs loopt nu ook en die gebruikte zijn eerste wandeling om van het kleed naar de Tenalady te lopen en daar te poepen. Hij is de eerste die dat doet. Vervolgens, op de terugweg moest hij nog meer en dat deponeerde hij voor de neus van geel en rood, die er vervolgens doorheen liepen. Rood had poep op zijn neus en geel de voorpoten onder. Alle begin is moeilijk. Sterre poetste de pups en ik het kleed. De verdeling is duidelijk.

De nageltjes zijn vlijmscherp. Nagels knippen is voor mij ook allemaal nieuw. Ik til ze op en houd ze tegen mijn hals en dan voel ik zelf hoe scherp ze zijn. Het zijn net dolkjes. Ze maken al flinke krassen op de buik van Sterre en dat is niet prettig. Sommige fokkers doen het al na een week maar ik moest even moed verzamelen.
En arme Sterre, 9 x 10 dolkjes per keer, vandaar dat ik na drie filmpjes te hebben bekeken op internet en met de bloedstopper bij de hand, met de grootste reus aan de slag ben gegaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.