31 juli woensdag – 14 dagen

Om 5 uur stond ik al naast mijn bed. Gewekt door een grote lik die niet rook naar rozen. Sterre eruit, alles schoongemaakt. Sterre eerste portie eten en overal vers water. Puppies gewogen, even zitten genieten. Lekker ontbijten en toen ging ik nog even terug. Nog heel even. Om 9.30 schrok ik wakker. Mijn man had er al een halve dagtaak opzitten.

Twee weken oud betekent wormkuurtje. Alle gewichten berekenen, puppyspuitjes in orde maken, alles klaarleggen. We gaan beginnen: de één eet het zo weg en likt het zelfs van mijn handen, rood, de andere krijst alsof hij vermoord wordt. Maar, het is gelukt. Alles heeft het spul binnen en alle pups, behalve rood, hebben de oogjes al op een kier staan. Op volgorde steeds twee foto’s van lichtblauw, groen, blauw, paars, rood, roze, oranje, geel, grijs.

De melk uit een schaaltje lusten ze nog niet. Ze lopen er wel doorheen, proesten lekker boven de bak en ruiken maar oplikken is nog net een brug te ver. Ik probeer het morgen gewoon weer, in de puppytrog, met een klein beetje.

Alles in diepe rust na de wormkuur. Realiseerde me daarstraks ineens dat dit het eerste “voedsel” is dat ze binnenkrijgen buiten de moedermelk.
Hebben ze het zo slecht niet gedaan. Stroomt wel aardig door. Al twee keer de kleden verschoond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.