2 augustus vrijdag – 16 dagen

Vanmiddag was de playlist naar klassiek geswicht apart. Alles sliep. Volgens mij zijn er twee die nu echt horen. Die blaffen namelijk al een beetje.
Volgende week worden ze drie weken. Vanaf vrijdagmiddag 9 augustus mogen ze bezoek hebben. We willen het vooral voor Sterre rustig aan doen. Ze moet negen puppies groot brengen en pas vanaf vier weken mogen ze geweekt en geprakt vast voer hebben. Maar er zijn al bezoeken geboekt.

Ze lopen al steeds beter. Eerst een beetje als dino’s, toen waggelend en nu steeds zekerder. Vanmiddag rende één van de kleintjes ineens door de werpkist. Hij was er zelf verbaasd over.
Ze staan steeds vaker voor de uitgang en hobbelen achter Sterre aan. Vanmorgen zaten er vier puppies op me te wachten. Echt zitten, zag er zo schattig uit. Vier op een rij, op hun kontje. Helaas was ik te laat met de camera. Nu wel gelukt. Het is er één maar hij zit! Ze kunnen ook al kwispelen.

Ze beginnen steeds beter te zien. Oogjes zijn wel open maar zicht ontwikkelt zich nu. Ze moeten nog scherper leren zien maar het is echt wachten op het moment dat ze de wijde wereld in gaan, lees een meter voorbij de werpkist.
En de oortjes gaan nu dus ook open, “puppieies” is de begroeting in de morgen.

We hebben wat korte bezoekjes van vrienden en familie. Even voor Sterre om te wennen aan “vreemde” mensen die voor de puppies komen.
Het is heel apart. De één laat ze probleemloos toe. De ander blijft ze volgen alsof ze wil blijven controleren of er geen nazaat wordt ontvreemd.
Sterre is alert, zelfs tijdens het knuffelen houdt ze één oog op haar kroost.

Er zijn eigenlijk twee groepen, grotere en kleinere pups. Zou met de eerste en de tweede dekking te maken kunnen hebben of met de plaats in de baarmoeder. Achteraan krijgt het laatst voeding. De grijze was de laatste en die was inderdaad het lichtste. Nu niet meer. Hij doet goed mee.

De werpkist staat de schuifdeur naar het terras. Vandaag de hekjes geplaatst en ik ben bezig met het karton op de grond te leggen. Lekker stroef zeil gekocht. Met een foto op mijn telefoon de kleur uitgezocht, niet slecht. Daaroverheen komt golfkarton en dan vloeipapier. Zodat ik plasjes en poep meteen weg kan halen. De volgende fase breekt aan, ze gaan de omgeving van de werpkist verkennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.