4 augustus zondag – 18 dagen

Nieuwe bandjes om. Grijs gooit zijn bandje met klittenband steeds af. Echte halsbandjes krijgen ze nu. Die had ik al gekocht voor de echo was gemaakt.

En wie drinkt er het eerst zelf uit een bakje? De grote pups til ik Nog op. Doe wat melk op mijn vinger, dan in mijn handpalm en tenslotte houd ik ze licht voorovergebogen boven een bodempje melk: touch down. Grijs kon daarop niet wachten. Terwijl ik de volgende pup oppakte, dronk hij zelf alvast uit het bakje.

Sterre heeft 10 tepels en ze geven allemaal melk. In het begin heb ik ze wel om en om aangelegd. Omdat er zo’n verschil was tussen groot en klein.
Inmiddels heb ik de kleintjes geleerd om onderaan te drinken. Dan hoeven ze zich niet zo in te spannen en liggen ze ook meer beschut. Die rode wil nog weleens proberen de melk van anderen te stelen als zijn tepel leeg is. Sterre laat de melk los (op een bepaald moment) en dan drinken ze de tepel leeg als het ware.

En dan haar instinct. Geweldig. Ik heb heel veel gelezen vooraf en wist ook al het één en ander. Maar Sterre weet gewoon wat ze moet doen. Zo bijzonder en we zijn nog closer geworden door deze ervaring. Ze is een hele fijne hond. En heerlijk dat het allemaal zo goed gaat.
Ze eet als een bootwerker. Iedere drie uur een flinke maaltijd vlees en ook nog puppymelk erbij (die zet ze zelf om naar de juiste samenstelling voor de pups).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.