Sterre is drachtig

Tijdens een gezellige verjaardagsvisite is Sterre gedekt door Teun, Shepherds Dogmate Perfect. Sterre werd 26 maart zes jaar en dat is een mooie leeftijd voor haar tweede nestje.

Precies een maand later, op 26 april, bewees de echo dat het is gelukt, er worden eind mei puppies verwacht.

De dracht echo kan vanaf 28 dagen worden gemaakt, dan is de kans het grootst dat de vruchtjes niet meer worden geresorbeerd (opgenomen door het lichaam).
De echo toont dan al echt de vorm van een hondje en de hartslag is krachtig en sterk.
Op de echo zie je wel dat Sterre drachtig is, maar niet hoeveel puppies ze verwacht. Een deel van de kleintjes kan achter de ribben zitten.
Ook is het geslacht nog niet te bepalen (anders dan bij baby’s), daar zijn ze nog te klein voor, lees, nog niet ver genoeg ontwikkeld.

De dracht duurt 63 dagen, gemiddeld, een groot nest wordt vaak eerder geboren, een klein nest later. Dat heeft te maken met de hoeveelheid voeding die de moeder nog heeft in de placenta’s. Is die op dan gaat het lichaam de puppies uitdrijven, dan worden ze geboren.

Vanaf zes weken krijgt Sterre extra voeding, eerder is niet verstandig, ze moet immers haar goede conditie behouden voor de bevalling. Extra vleesmaaltijden, wat puppybrok, startermousse, in meerdere kleine porties per dag.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.