Finlay

Finlay – © foto Judith Heutink

Finlay in zijn element, bij de schapen. Vrijwel iedere Border Collie is begonnen met een training bij een kleine groep schapen. En nog regelmatig worden de puntjes op de i gezet. De driejarige Border Collies Finlay en Fleur moeten samen gaan werken. Nu is het nog “wie verzamelt de meeste schapen voor zichzelf”.

Judith en Cairsty (Schotse Collie) trainen ook regelmatig mee. Het blijft toch een hele toer om het kunstje onder de knie te krijgen. Niet in de laatste plaats voor het baasje. Die moet misschien nog wel meer leren dan de hond, want die werkt voor een groot deel op instinct.

Finlay – © foto Judith Heutink

Finlay in de typische Border Collie houding. Hij heeft behoorlijk veel “eye” en de schapen hebben dan ook ontzag voor hem. Maar ook dat moet groeien. Afstand nemen, de juiste afstand per hond, de ene hond moet het hebben van zijn beweeglijkheid, de ander juist van die dwingende ogen “eye”.

Finlay – © foto Judith Heutink

En onze mooie Drentjes die helpen om de honden te trainen.
Drentse Heideschapen zijn een oud ras, vooral gehouden door liefhebbers. De kudde van het Holtingerveld bestaat ook uit Drentse Heideschapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.