Acht weken drachtig

Kwamen we de vorige keer nog goed uit met hekjes van amper 80 centimeter, nu hebben we heuse puppypanelen aangeschaft want nu hebben we behendige Aagje, die zo over iedere omheining zeilt. Voor Sterre is er een echte “loungeroom gecreëerd”, zoals ik leer in het woonprogramma dat ik deze week voorbij zag komen. Sterre heeft een grote ruimte voor zich alleen, met een uitgang naar de kamer en één naar de tuin. Ze moet wel even wennen want eerst was het wat kleiner en zat de ingang naar de voerbak rechts, nu staat de werpkist erin en zit de ingang links. De voerbak hangt wel op dezelfde plek. Dus samen met Sterre en de bak vlees de route opnieuw uitgestippeld.

Aagje – © foto Furry Friend Photography

In de werpkist wil ze nog niet liggen maar haar loungekussen is wel favoriet. Liefst ligt ze voor de deur, dan weet ze als eerste of er eten wordt geserveerd en kan ik letterlijk niet om haar heen.
Ze heeft een aanzienlijke buik en loopt nu ook wat wijdbeens met de achterpoten. Normaal heeft ze een elegante tred, nu is het meer de schommelkont die Aagje ook zo schattig maakt. In volle vlucht zijn ze beiden nog steeds adembenemend elegant om te zien. Al worden de rondjes steeds korter.

Sterre – © foto Margreeth Jongenelen

Haar temperatuur is nog steeds constant, die neem ik om de drie uur op en noteer ik, een duidelijke temperatuurdaling is het startsein voor de bevalling. Het duurde even maar nu komt ze weer likkebaardend op me af wanneer ik de oor thermometer pak. Ze krijgt wat lekkers, ik meet, krijgt ze weer een paar trainingssnoepjes met vis. En dagelijks een gedroogde zalmfilet, die vindt ze heerlijk. Ze mag in deze periode ongeveer 25% extra eten hebben, en dat is vlees. Licht verteerbaar en de puppyvariant omdat er meer voedingsstoffen in zitten.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.