22 juli, maandag

Ze zijn heel vocaal. Eten, slapen, rondkruipen, bij alles maken ze die kleine puppiemurmel geluidjes. Rood protesteert wanneer hij onder de warmtelamp ligt. Ik verplaats hem dan naar het midden van de kist en dan is het goed. Grijs en blauw slapen samen onder de warmtelamp. Zij zijn de lichtgewichten. Groen en oranje liggen liefst op het warme matje, daar is het koeler dan onder de lamp. Geel, paars, roze en lichtblauw liggen vrijwel altijd koeler. Die krijgen het snel warm op de warmtemat. Soms half op, soms naast de warmtemat.

De gewichten variëren van 360 tot 489. Er is duidelijk verschil in grootte tussen de drie lichtsten: groen grijs en blauw en de rest. Ze zijn volop in beweging. Waar de kleinsten na het voeden bij Sterre blijven liggen, gaan de anderen er tijgerend vandoor. De nageltjes gaan zelfs al groeien, voelde ik gisteren op mijn huid, dus dat wordt de volgende fase. Ik pak ze nu nog op met een reden. Om te wegen (meteen goed bekijken en te knuffelen) om ze in de wasmand te leggen om de werpkist te verschonen en weer terug te bezorgen, en af en toe een onrustig pupje op mijn huid om het te kalmeren (rood, geel, oranje, paars).

En grijs kreeg een flesje erbij. Blauw ook een beetje bijgevoerd, ter ondersteuning. Soms leg ik de zwaarste pups even een uurtje in de wasmand, gewoon in de werpkist. Zodat de rest een extra voeding krijgt. Werkt fijn. Ze slapen gewoon door en dan hoeven de drie musketiers (groen, grijs en blauw) niet zo te knokken voor hun plekje.

Wie niet sterk is, moet slim zijn. Voor de zekerheid slapen de drie jongste met de tepel in hun bek. Zijn ze meteen paraat als de melkbar opengaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.